Principal > Recursos > CINE > Fragments de pel.lícules > Fitxes

El cine i els drets humans - Fragments de pel.lícules

Tema: racisme
Adivina quién viene esta noche (Guess Who's Coming to Dinner)
Fragment: converses entre els pares
Any: 1967
Durada: 108'
Direcció: Stanley Kramer.
País: Estats Units
Edat: Totes les edats.
Argument: Una jove de família acomodada porta a casa, per presentar-lo als seus pares, un metge negre amb el que té intenció de casar-se. Tot i ser els seus pares persones liberals, se senten molt confosos, especialment el pare, ja que té por que un matrimoni així només porti problemes a la seva filla.
Més informació: Fitxa completa (sobre tota la pel·lícula) de "Adivina quién viene esta noche".

Sobre l'activitat

Durada de l'activitat: 55 minuts.
Durada aproximada de l'escena: 30 minuts.
Inici del fragment: Arribada dels pares del noi negre a casa de la familia blanca (minut 72 aprox.).
Final del fragment: Final de la pel.lícula.

Explicació de l'escena

Els pares del jove metge negre van a sopar a casa de la noia blanca amb qui el seu fill es vol casar,. Hi ha una sèrie de converses entre els diferents personatges (pares, mares, els respectius fills) sobre la conveniència, o no, d'un matrimoni interracial com aquest als Estats Units (l'any 1967).

Utilitats de l'escena

  • Fer un debat sobre el racisme i la consideració que les persones de diferents races poden tenir drets diferents, o si han de prohibir-se, o permetre's les unions interracials.
  • Fer un debat sobre el paper dels pares a l'hora de decidir amb qui s'han de casar els seus fills, o si les persones han de tenir total llibertat a l'hora de triar les seves parelles, sigui quina sigui la postura dels pares.
  • Preguntes per als/les alumnes (activitat escrita) o altres temes per fer un debat
  • En diferents moments de l'escena, mentre els pares parlen de tragèdia o de situació terrible, els joves parlen d'il.lusió. Per què tenen visions tan diferents sobre la mateixa situació?
  • Quina diferència creus que hi ha entre considerar-se un home de color, com fa el pare del jove negre, a considerar-se un home com fa el seu fill?
  • Què opines del fet que l'any 1967 fos delicte estar casat amb una persona de raça diferent?
  • Creus que aquesta parella tindria els mateixos problemes d'incomprensió si estigués ambientada a principis del segle XXI que els que tenia als anys 60?
  • .

    vuelve al inicio